2010. november 26., péntek

Ne vásárolj semmit!

A Tudatos Vásárlók Egyesülete (TVE) a karácsonyi nagybevásárlás előtt arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy a fogyasztás nem egyenlő a boldogsággal. Az akcióhoz csatlakozókat pénteken 13 és 14 óra között Görög Zita várja, hogy leragassza pénztárcájukat az erre az alkalomra készített zárjeggyel – közölte az egyesület az.

Szerte a világon és Magyarországon is már több mint egy évtizede hirdetnek egynapos fogyasztói böjtöt november utolsó hétvégéjén környezetvédő és fogyasztáskritikus szervezetek. November utolsó péntekén, a karácsonyi nagybevásárlás előtt arra ösztönzik a vásárlókat, hogy vessenek számot fogyasztási szokásaikkal.

A Ne vásárolj semmit! napot Magyarországon azért tartják pénteken, mert az utóbbi évek statisztikái szerint a magyarok ezen a napon vásárolnak a legtöbbet.

Magyar filmkurzus 5. Jancsó Csend és kiáltás

Egy másik klasszikus. És Kozák, Bujtor, Madaras, Latinovits mind halottak már...
Törőcsik Mari viszont a minap volt 75 éves.

Joshua Redman - Brad Mehldau MUPA

Nagyon együtt voltak, élményszerűen szólt.
http://mupa.hu/program/joshua-redman-brad-mehldau-duo/2010-11-25_19-30

2010. november 23., kedd

Jobb velünk a világ koncert - Budapest SportAréna

Kissé szervezetlen és hosszúra nyúlt, de élvezetes koncert, sok megható pillanattal.
http://www.jobbvelunkavilag.hu/hirek.php

Magyar filmkurzus 4. Jancsó Szegénylegények

Szikár, tömör, zseniális.

Makovecz Imre 75 éves


2010. november 22., hétfő

Egy gondolat Dr.Harangozó Judittól

(...) "mind a diagnosztikában mind a terápiákban „emberközpontú”, humanisztikus fordulatra van szükség, amelyben a compliance helyett a „konkordancia” (concordance), a remisszió mellett pedig a felépülés, a méltányosság és partnerség megvalósítása a cél (4, 5), és amely a közösségi alapú, pszichoszociális intervenciók számára nyitja ki az utat (tehát a kontextuális tényezőket tudatosan kezeli és meg is célozza a gyógyítás során)."
http://elitmed.hu/ilam/hirvilag/dsm_v_kudarcra_itelt_vallalkozas_6093/