2009. február 20., péntek

Pécsvárad, Változóház




Egy jól sikerült üzenetádadás, útban Komló és Pécs között.

2009. február 17., kedd

Moliere A mizantróp - Örkény Színház


Könyvelőnél voltam ma... :-(

A tanítványok egy alkalommal áthajóztak a Genezáreti-tavon. Elfelejtettek kenyeret vinni magukkal, és csak egy kenyerük volt a bárkában. Jézus a lelkükre kötötte: "Vigyázzatok! Óvakodjatok a farizeusok és Heródes kovászától!" Ők egymás közt arról beszélgettek, hogy nem hoztak magukkal kenyeret. Jézus észrevette, és így szólt: "Mit tanakodtok azon, hogy nincs kenyeretek? Még most sem értitek, és nem fogjátok föl? Még mindig érzéketlen a szívetek? Van szemetek, és nem láttok? Van fületek, és nem hallotok? Nem emlékeztek arra, hogy amikor öt kenyeret megtörtem ötezer embernek, hány tele kosár maradékot szedtetek össze?" Azt válaszolták: "Tizenkettőt." "És amikor hetet törtem meg négyezer embernek, hány tele kosár maradékot szedtetek össze?" Azt felelték: "Hetet." Erre újra megjegyezte: "Hogyan lehet, hogy még mindig nem értitek?" Mk 8,14-21

2009. február 16., hétfő

A Másik - Néprajzi Múzeum


Ízléses, jól rendezett, befogadható léptékű kiállítás, ami jó pár gyermekkori emléket mozdított meg bennem. Szép délután volt. Tessék megnézni.

Vinnai András: Vakond - Katona

Felejthető félreértés a hit nélkül vergődő ember rettegéséről, lelki nyomoráról. Feszengő, tanácstalan színészek, pararlóan drága, diszfunkcionális díszlet, szolíd unalom, bosszankodás.
http://www.szinhaz.hu/index.php?id=725&cid=36729

Véletlennapló 39.


Délelőtt Pap Gábor előadását nézem dvd-n, szóba kerül a jeles orientalista, Baktay Ervin neve. Délután a Néprajzi Múzeum "A másik" című kiállításán szintén előkerül Baktay neve. :-) Kiderül, hogy "Fekvő Bölény" néven ő volt a hazai "indiánozás" megalapítója.