2007. szeptember 22., szombat

Kvartett

Tegnap este hangjátékszerűen újranéztem Spiró darabját. Még tíz év után is üt, döbbent, ríkat, nevettet. Benne van minden lábszagú kisszerűségünk, rövidlátásunk, csökönyösségünk, szánalmasságunk. Jó darab,erős előadás, még televízióban is.

2007. szeptember 21., péntek

Gellért - HUN


Délután úszás közben azon gondolkodtam, hogy a Gellért pont olyan állapotban van, mint az ország. Lepukkant, ütött-kopott, a régi dicsőségéből él, fejlesztésnek, előrelépésnek nyoma nincs. A rosszkedvű, mogorva, suttyó alkalmazottak kelletlenül teszik a dolgukat, és csak a borravalót lesik Trágárak, neveletlenek, a vendég orra alá dohányoznak, a külföldit lekezelik és megjegyzéseket tesznek rá. Az egész helynek még mindig van némi bája, de már inkább szánalmas, nevetséges és sajnálnivaló. A betévedt külföldiek döbbenten és megrökönyödve téblábolnak, nincsenek útbaigazító táblák, piktogramok. A lerobbant uszodában és termálban évek óta nem takarítottak ki rendesen, nem pótolták a zuhanyrózsákat, nem cserélték ki a székeket, nem festettek ki. Az épület előtt pedig ott állnak az élet szarrágó császárainak autói: Audik, Mercedesek, BMW-k, mind tolószékes igazolvánnyal. A lelki nyomorékok járnak velük. Egy szomorú ország szomorú sűrítménye.

E.P. mester felolvasott a PIM-ben

Meghangszerelt gondolatok – A titok…
Esterházy Péter és a Trió Lignum estje
A Budapest Transzfer fesztiválhoz kapcsolódó koncert
Műsoron zenei írások a Harmonia Caelestisből, 600 év muzsikája a zeneirodalomból Machaut-tól Sáry-ig, Haydntól Kondorig, a rondótól a kánonig, Páltól Péterig és Eszterházától a Petőfi Irodalmi Múzeumig…
A fafúvós együttes tagjai: Klenyán Csaba és Rozmán Lajos (klarinét), Lakatos György (fagott)

2007. szeptember 20., csütörtök

Szerda esti bűn


18 óra
Bűn és rejtély, a hét főbűn egykor és ma
Bujaság – Torkosság – Jóra való restség – Irigység – Harag – Fösvénység – Kevélység Kerekasztal-beszélgetés
Résztvevők: Bényei Tamás irodalomtörténész, Dér András filmrendező, Forrai Judit orvostörténész, Huszár László szociológus és Tarjányi Zoltán teológus
A beszélgetést vezeti: Menyhért Anna irodalomtörténész

2007. szeptember 19., szerda

Kedd este


18.00 - Piarista Kápolna (V. ker., Pesti Barnabás u. 1.)
A Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola koncertje
Borzongató volt. Az egykori Egyetemi Színpadon, ahová a '80-as években Európa Kiadó, VHK, Bizottság koncerteken jártam, most vegyeskari művek szólaltak meg.
(saját felvétel)

Pál Feri atya "hittanórái"


Kedden elindult az őszi félév, a téma Virginia Satir és Verena Kast munkássága, illetve a Hellinger-féle családfelállítási módszer lesz. Már az első alkalom nagyon erős volt.

VIII. Szentkirályi u. 30. Minden kedden 20.15h


2007. szeptember 17., hétfő

Egy templomi hangverseny



Szent Ferenc emlékezete - egyházzenei koncert Szent Ferenc stigmatizációjának ünnepén
Palestrina, Aliseda, Monteverdi, Spielenberger, Kájoni és Schein műveiKm.: Belvárosi (Pesti) Ferences Templom Greccio Kamarakórusa, Sárkány Júlia, Mezei Mónika (ének), Kecskés Mónika (orgona)Vez.: Kecskés Mónika
www.varosmisszio.hu

Kirándulás Lajosforráshoz


Szombaton egy rövid, kb. 4 kilométeres séta-túrát tettünk Dani fiammal Lajosforrásnál. A túristaház teljesen lerobbant állapotban, úgy tűnik használaton kívül van, az odavezető út is rémesen kátyús és szűk. Mr Fa velünk jött a csomagtartóban.