2008. február 9., szombat

Véletlennapló

A kilencvenes években Beke Lászlónál találkoztam ezzel a műfajjal. Azóta foglalkoztat, most én is belekezdek, kísérleti jelleggel.
1. 2008.02.02 Meghúzódik a lábam a délelőtti foci alatt, másnap este Feri atya szentbeszédében a sportbaleseteket hozza fel példának. (Szerinte az sérül meg, aki csak lötyög, alibizik a pályán. Én viszont kérem HAJTOTTAM!)
2. 2008 02. 05. A munkahelyemen szóba kerül a sérülésem, ennek kapcsán idézem Churchillt, aki szerint a hosszú élet titka: "no sport!". Este a tévében Alföldi beszélget Vitrayval, és idézi neki ugyenzt a mondást.

Vaszary kiállítás a Várban

Aranykor


Egy nagy festő élvezhető és befogadható mennyiségben a Magyar Nemzeti Galériában. Túlkoros diákként, egy gyengécske tárlatvezetéssel. Szinte minden stílusirányzatban alkotott maradandót, nekem a szecessziós Aranykor, a kései művek közül túlcsorduló színeivel az Ősz tetszett a legjobban, a háborús képek és a Krisztus ábrázolások fogtak meg a legkevésbé.

Garaczi: Plazma

Egy üdítően fiatal, és ordítóan tehetséges csapat, egy mellbevágóan eszköztelen, szuggesztív előadás a Sirályban.
http://www.siraly.co.hu/index.php?id=1686&cid=30140

2008. február 3., vasárnap

Puccini: Bohémélet

A nyolcadik sorból. Lenyűgöző téli mesevilágot varázsol a színpadra a második felvonás díszlete. Kezdő operajáróként Puccinivel nehezebben barátkozom, mint Verdivel.