2007. október 20., szombat

Térey Asztalizene

Kétórás, változó színvonalú előadás a Radnótiban. Helyenként felszikrázik, máskor alig több a puszta szövegfelmondásnál.
http://www.radnotiszinhaz.hu/index.php?id=398&cid=28567

2007. október 19., péntek

Egy Hamvas idézet

Siker, amikor az embernek valamije van. Dicsőség, amikor az ember valaki. (Sz 197.) A siker a legkisebb, a dicsőség a legnagyobb ellenállás irányában fekszik.(STU 188.)

2007. október 18., csütörtök

Ibsen - Peer Gynt - Zadek


Tegnap este egy marathoni hosszúságú, olykor filmszerűen látványos Berliner Ensemble vendégjáték a Madáchban. A Peer Gynt számomra tegnap ACA darab volt, vagyis egy alkoholista család felnőtt gyermekéről szól, aki képtelen a felelősségvállalásra, az intim kapcsolatokra, ezért beleveti magát a "szamszarába", a létforgatagba, hogy mindent kipróbáljon, mindenbe belekóstoljon, és a végén megtörten visszataláljon az ártatlan tisztaságú, végig őrá váró Nőhöz, Solvejghez. Abban nem vagyok biztos, hogy önmagát, saját lelkét megtalálta...
A főszereplő Uwe Bohm valóban fantasztikus teljesítményt nyújtott.
(Sokat rontott az élményen, hogy a német nyelvű előadás magyar feliratai csak a földszintről voltak láthatók. Ma még korrigálhatnak.)
Egy korábbi ismertetés:

2007. október 16., kedd

Nosferatu- Filmkoncert


Tegna 21.30-kor a Zeneakadémián. Hideg volt, de a film nagyon ütős, még így, több évtized távlatából is.

2007. október 14., vasárnap

Mai meditáció

A gyógyulás Isten értelmezésében az a folyamat, ahogy a világ előrehalad. Azokban a napokban, amikor alkoholt és drogot használtunk, még egy gyermek születése sem hozott reményt a szívünkbe. Lelkileg halottak voltunk. Nem törődtünk azzal, hogy a világ halad előre. Nem törődtünk semmivel, csak a mámorral. A gyógyulásunkon keresztül újjászületett a lelkünk. Egy őszi nap szépsége is megmozgatja a szívünket. Meglátjuk a csodát, amit a gyermek szeme rejteget. Meglátjuk a világ szépségét. Érezzük, hogy szeretve vagyunk a Felsőbb Erő és a többiek által. Onnan tudjuk, hogy életben vagyunk. Remény tölti el szellemünket, és szeretet a szívünket.

Kirándulás Csobánkára



Ma Danival mintegy 4 kilométeres könnyű túrán voltunk Csobánkán.