2009. november 28., szombat

A mai Evangélium Lk 21,34-36

Jézus ezeket mondta tanítványainak a világ végéről: "Vigyázzatok, hogy el ne nehezedjék szívetek tobzódásban, részegeskedésben és az evilági gondokban. Így majd nem ér készületlenül benneteket az a nap. Mint a csapda, úgy csap le mindazokra, akik a földön laknak. Virrasszatok hát és imádkozzatok szüntelenül, hogy megmeneküljetek attól, ami majd bekövetkezik, és megállhassatok az Emberfia színe előtt."

2009. november 25., szerda

Véletlennapló 68.

Hétfőn az egyetemen elhangzik W.A. neve, egy általa újrafordított szöveget ajánlanak nekem. Kedd este ott látom W.A.-t a Bárkában.
:-)

Dob+Basszus Live Kiscsillag Bárka Színház

Kicsit szétfolyó, helyenként kusza, olykor kínosan lapos, tv-felvétellel egybekötött este. Lovasi és a többiek szerintem olyan tehetségesek, ami még egy ilyen közegben is átjön valamelyest. Ráthgéber László meg nem egészen gömbölyű, de ez jól áll neki nagyon.


2009. november 22., vasárnap

Pater Sparrow "1"

Nem remekmű, hanem kicsit túlzsúfolt, de igen erős látványvilágú profi film, afféle "filozófikus sci-fi", sztem jócskán benne van Hamvas hatása is. Érdekes, hogy ha egy filmen kicsit gondolkodni kell(ene), akkor a szellemileg tunyább magyar kritikus azonnal "zavarosnak" látja, és feladja, (Lásd Fáy Miklós bugyuta és rosszindulatú fanyalgását a nol.hu-n.)