2010. január 8., péntek

BBS 50. Műcsarnok

Kiállításnak csak erős túlzással nevezhető esemény, ahol rengeteg időt el lehet tölteni filmes időutazással. Marietta meg idegesítőbb, mint valaha...

2010. január 5., kedd

Háború a nemzet ellen I-IV.

Egy film, amit minden iskolában vetíteni kéne. Egy film, amit az Exit és a Pesti Est is "kifelejt" a heti moziműsorból. Egy film arról, hogyan lopták szét ezt az országot az elmúlt 30 évben, hogyan árusították ki csibészek és hazaárulók. Egy film arról, hol és hogyan tűntek el azok a milliárdok, amiket a megszorítások révén most a magyar néptől akarnak elvenni. Egy film arról, hogyan kótyavetyélik el fillérekért a nemzeti vagyont, a termőföldet, az erdőket, az ásványkincseket, a nemzeti vállalatokat. Egy film arról, hogyan "értékesítették" Ózdot, Diósgyőrt, vagy a MALÉV-et, miként tették tönkre Tatabányát, Bábolnát, a növényolaj ipart és a magyar mezőgazdaságot. Egy film, amitől minden magyar embernek keserű lesz a szája íze.

2010. január 4., hétfő

Egy idézet

We shall not cease from exploration...And the end of all our exploring will be to arrive where we started...And know the place for the first time. ~
T.S. Eliot

Avatar

A minden konfliktust helikopterrel és gépfegyverrel "megoldó", a nyersanyagok és a matézis bűvöletében vergődő, a Földet tönkretevő ostoba Amerika rossz lelkiismerete büfög fel Cameron látványos filmjében, ami 3D-ben valóban székhez szögez. Mítoszokkal, beavatással, archaikus világszemlélettel a mai ember jórészt már csak ilyen kilúgozott, látványelemmé és egzotikummá silányított változatban találkozik.

Koma Társulat Fédra Fitness


Ötletes helyszínen élvezetes produkció, aktualizált mítosz, elsőrangú Tasnádi szöveg, színvonalas színészi játék, jó csapatmunka. Bravó!